Obama vil genåbne våbendebat efter massedrab

Efter mandagens massedrab på flådebasen Washington Navy Yard siger Obama til den spansktalende TV-station Telemundo, at USAs kontrol af våbenkøbere er så svag, at den gør sårbar over for massedrab som det i Newtown i december, hvor 26 børn blev dræbt, eller som mandagens i Washington, hvor 12 personer blev dræbt.

»Ved du hvad, jeg bliver bekymret over, at det her bliver et ritual, som vi gennemgår hver tredje eller fjerde måned, når de her forfærdelige skyderier finder sted,« sagde Barack Obama ifølge Washington Post til Telemundo tirsdag.

Efter Sandy Hook-massakren forsøgte Barack Obama at gennemtvinge et grundigere baggrundstjek af våbenkøbere, men især republikanerne i Senatet blokerede for forslaget.

»Hovedparten af det amerikanske folk og endda en stor procentdel af republikanerne er klar til komme videre. Alligevel fortsætter vi med at blive blokeret,« siger Barack Obama.

Især den magtfulde organisation National Rifle Association (NRA) arbejder hårdt for, at der ikke bliver pillet ved amerikanernes ret til at bære våben, som er nedfældet i landets forfatning.

Dagens Gossip