Obama vil give milliarder til klimaforskning

USA's præsident, Barack Obama, vil afsætte en milliard dollar eller 5,4 milliarder kroner til ny klimaforskning- og teknologi.

Det skal blandt andet afhjælpe de tørkeramte områder af Californien.

Det sagde præsidenten under et besøg i Central Valley-området i Californien, hvor han mødtes med lokale landmænd, der har mistet både kvæg og afgrøder på grund af tørken.

- Budgettet, som jeg sender til Kongressen i næste måned, vil inkludere en milliard dollar til nye teknologier, der kan hjælpe lokalsamfundene med at forberede sig på det skiftende klima, sagde Obama.

Præsidenten fortalte samtidig, at da han om bord på Air Force One fløj hen over de californiske bjerge, havde han bemærket, at der er mindre sne end sædvanligt i området.

- Som alle i denne stat kan fortælle, så gennemlever Californien nogle af sine tørreste år i et århundrede. Lige nu er omkring 99 procent af Californien mere tørt end normalt, sagde han.

Den nye klimafond skal bruges til forskning i klimaforandringers indvirkninger og til at støtte lokalsamfundene med at forberede sig på fremtidens forandringer. Blandt andet ved at investere i nye teknologier.

Det er endnu uvist, om Republikanerne, der har udtrykt skepsis omkring de videnskabelige teorier om global opvarmning, vil bakke op omkring forslaget fra Obama i Kongressen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip