Obama vil have hurtig afstemning om Syrien

Det siger den amerikanske præsident tirsdag, få dage efter han overraskede iagttagere af amerikansk politik ved at meddele, at han ønsker opbakning fra medlemmerne af den amerikanske kongres, inden hæren vil indlede et angreb i Syrien.

»Vi ønsker høringer og en hurtig afstemning. Jeg sætter stor pris på, at alle her allerede er begyndt at planlægge høringer og har planer om at gennemføre en afstemning, så snart hele Kongressen er tilbage tidligt i næste uge,« siger Obama efter et møde med en række fremtrædende medlemmer af Kongressen. Her har han diskuteret en amerikansk Syrien-mission, som ifølge præsidenten vil blive »begrænset«.

»Det (angreb, red.), vi forestiller os, er begrænset. Det er proportionelt. Det vil mindske Assads muligheder,« fastslår Obama.

Han lader forstå, at den amerikanske regering arbejder på en plan, som vil styrke den syriske opposition.

»Samtidig har vi en bredere strategi, som vil tillade os at opgradere oppositionens kapabilitet,« lyder det.

Obama erklærer sig samtidig parat til at lytte til de betænkeligheder, som medlemmerne af Kongressen har omkring et amerikansk indgreb i Syrien.

»Jeg ser frem til at lytte til de forskellige bekymringer fra de medlemmer, der er her i dag. Jeg har fuld tillid til, at de bekymringer kan adresseres,« siger han.

Obama meddelte lørdag, at han vil søge Kongressens opbakning til et amerikansk angreb på Syrien. På spørgsmålet om, hvorvidt han tror, at medlemmerne vil bakke op om regeringens plan, lød det korte svar:

»Det gør jeg.«

Efter mødet er udmeldingen fra den amerikanske formand for Repræsentanternes Hus da også klar.

John Boehner siger ifølge Reuters, at han vil støtte Obamas opfordring, og han mener, at hans kolleger bør gøre det samme.

Barack Obama gentager tirsdag, at han fortsat mener, at det er den syriske regering, der står bag et giftgasangreb på sit eget folk 21. august. En handling, som ifølge amerikanske efterretninger kostede omkring 1.400 mennesker livet, men som Syriens præsident, Bashar al-Assad, har afvist at tage ansvaret for.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip