Obama vil sætte mere tempo på kampen mod Islamisk Stat

Barack Obama, den amerikanske præsident, har været på besøg i forsvarsministeriet for at drøfte kampen mod Islamisk Stat. Og den kamp skal have noget mere tempo, siger præsidenten.

- Vi erkender, at der skal ske fremskridt noget hurtigere, siger Obama til journalister i forsvarsministeriet, der også er kendt som Pentagon.

Præsidenten siger videre, at han har givet sin forsvarsminister, Ash Carter, besked på, at han nu skal en tur til Mellemøsten.

Her skal han sikre, at koalitionen, der bekæmper den militante islamistiske bevægelse, får nogle flere militære bidrag at slås med.

For USA's allierede på landjorden - det er blandt andet kurdere - står over for "en meget hård kamp", mener præsident Obama.

- Det er fortsat en besværlig kamp. Isil graver sig ned, også i byområder, og de gemmer sig blandt civile og bruger mænd, kvinder og børn som menneskeskjolde, siger han ifølge CNN og bruger betegnelsen Isil, et andet navn for Islamisk Stat.

- Så selv om vi er vedholdende, må vi være smarte og ramme Isil med præcision.

Det er ikke fordi, at koalitionen ikke kommer nogle vegne. Obama siger, at Islamisk Stat ikke har haft en eneste succesfuld grundoperation siden sommer - hverken i Syrien eller Irak.

Videre siger præsidenten, at bevægelsen i dag har mistet 40 procent af det område, som Islamisk Stat tidligere kontrollerede.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at Obama minder om en række Islamisk Stat-ledere, som er blevet dræbt, og han advarer nu andre ledere om, at de også bliver ramt.

- Isil-ledere kan ikke skjule sig. Vores besked til dem er enkel: I er de næste.

Bevægelsen udråbte i sommeren 2014 et kalifat i de dele af Irak og Syrien, som bevægelsen da kontrollerede. Samtidig skiftede den navn til Islamisk Stat.

Obama var i Pentagon for at holde møde i USA's Nationale Sikkerhedsråd.

CNN skriver på sin netavis, at det er meget sjældent, at Obama mødes med sine øverste militære- og sikkerhedsmæssige rådgivere uden for det såkaldte "Situation Room" i Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip