Obamas Iran-politik møder modstand i Kongressen

Præsident Barack Obama appellerede torsdag til skeptiske medlemmer af Kongressen om at forstå hans diplomatiske fremstød over for Iran.

- Hvis vi tager det seriøst, at vi vil forfølge diplomatiet over for Iran, så er der ikke nogen grund til at indføre nye sanktioner oven på dem, som allerede er effektive, siger Obama på et tidspunkt, hvor hans kurs over for Iran ikke møder megen forståelse i Kongressen.

Her er både demokrater og republikanere skeptiske over for den nuværende politik.

- Det var en meget utilfredsstillende redegørelse, siger den ledende republikanske senator Bob Corker fra Senatets udenrigsudvalg i en kommentar til en redegørelse sent onsdag fra både vicepræsident Joe Biden og udenrigsminister John Kerry.

Obama-administrationen ønsker nye sanktioner udsat, fordi den frygter, at de vil skabe et dårligere klima i forhandlingerne om Irans omstridte atomprogram. Forhandlingerne skal efter planen fortsætte i Genève i næste uge.

Men Obama møder også modstand blandt sine egne partifæller. Demokraten Robert Menendez, som leder udenrigsudvalget, siger, at han fortsat ønsker nye sanktioner mod Iran til trods for udmeldingerne fra Kerry og Biden.

Mange af Kongressens medlemmer, der traditionelt indtager en hårdere holdning til Iran end Det Hvide Hus, tror ikke på, at lempede sanktioner vil få Iran til at afslutte de dele af atomprogrammet, som stadig vækker mistanke om, at Teheran ønsker at udvikle atomvåben.

Tværtimod frygter de, at præsteregimet vil føle sig opmuntret til at fortsætte som før.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip