Observatør: Oprørere indtager militærbase i Syrien

Skrevet af admin

20/05/2015

Mest læste i dag

Oprørsgrupper i Syrien har indtaget en strategisk vigtig militærbase i Idlib-provinsen i Syrien, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Al-Mastumah-basen er den største af det syriske regimes militærbaser i den nordvestlige provins.

Tabet af basen betyder, at det syriske styre nu kun har få positioner i regionen, der grænser op til Tyrkiet og til Latakia-provinsen, som er præsident Bashar al-Assads højborg.

- Alle regimestyrker har trukket sig tilbage fra al-Mastumah, så den nu er fuldstændig i hænderne på oppositionens tropper, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Oprørerne indtog basen kort efter, at den var blevet ramt af en eksplosion, lige som der havde været hårde kampe omkring den. Det var ikke umiddelbart klart, hvad der forårsagede eksplosionen.

Al-Nusra Fronten, som har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda, er en del af de islamistiske oprørere, der kæmper omkring Idlib.

Gruppen har gennem de seneste uger indtaget store dele af Idlib og skrev tirsdag på Twitter, at den nu også har indtaget militærbasen.

Rami Abdel Rahman oplyser, at de syriske regimestyrker, der nu trækker sig tilbage fra området omkring basen, er på vej til Ariha, som er en af regeringens sidste højborge i Idlib-provinsen.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser samtidig, at omkring 170 militante islamister er dræbt i løbet af de seneste 48 timer i luftangreb fra den amerikanskledede koalition.

Koalitionen støtter kurdiske landstyrker, der kæmper mod Islamisk Stat i det nordøstlige Syrien.

Observatoriet er en lille organisation baseret i England, som får sine oplysninger om konflikten i Syrien via et netværk af kilder i landet.

/ritzau/AFP