Odense-lærer får bøde for frække sms'er til 14-årig på Ådalskolen

Sms'er med frække og seksuelle undertoner til en 14-årig elev ender med en bøde på 5.000 kroner for en 42-årig tidligere lærer på Ådalskolen i Odense.

I sommer kom det frem, at læreren på friskolen to år tidligere gennem en periode på cirka fem måneder havde sendt beskederne til eleven, som dengang gik i 7. klasse.

"Hør lige ... Jeg er godt i stødet, og konen er på job. Hvad ville du gøre", skrev han eksempelvis til pigen ifølge Fyens Stiftstidende.

Skolens ledelse blev beskyldt for at smøle i sagen, men i august blev læreren bortvist fra skolen. Kort efter trak både skolelederen og skolens bestyrelsesformand sig på grund sagen.

Nu har Fyns Politi afsluttet efterforskningen mod den 42-årige lærer, og man har vurderet, at flere af beskederne har krænket pigens blufærdighed. Men der er dog tale om krænkelser i den milde ende, og derfor er sagen endt med en bødestraf.

- I afgørelsen af sagen er der på den ene side lagt vægt på, at der har været tale om en lærers krænkende adfærd over for en af hans elever. På den anden side er der lagt vægt på ordlyden og karakteren af de pågældende sms'er, lyder det i en pressemeddelelse fra Fyn Politi.

Læreren har allerde betalt bøden på de 5.000 kroner.

Dagens Gossip