Odense-skole beskyldes for racistisk ledelse

Det var ikke kun en enkelt udtalelse om, at skoleleder Birgitte Sonsby fra Ejerslykkeskolen i Odense er "skidetræt af muslimer", der fik Shaib Mansoor, far til Racan, til at melde hende til politiet.

For 14 dage siden tog skolelederen fem-seks drenge med ind på sit kontor, efter de havde forstyrret undervisningen i klassen, og her skældte hun drengene ud og sagde altså, at hun var "skidetræt" af muslimer.

Dagen efter beklagede skolelederen sit ordvalg på et møde med Shaib Mansoor og sønnen.

Men skolens souschef, Jan Beck-Larsen, fastholdt på mødet, at skolen har et "generelt" problem med muslimske drenge, der forstyrrer undervisningen.

Det fremgår af en båndoptagelse, som faren lavede på mødet, og som DR Fyn/P4 har hørt.

Her siger souschefen blandt andet, at skolen har et "generelt problem med muslimske børn", der bruger "vores danske normer" til at "snakke tingene ihjel" og flytte fokus fra undervisningen. Et problem, der ifølge souschefen aldrig er med danske børn.

Souschefen forklarer det samtidig med, at skolen også har mange muslimske børn, og det måske kan være derfor. Alligevel blev det for meget for Shaib Mansoor:

- Midt i samtalen nævner de det med muslimske børn og danske børn. Det vil sige, at de har sådan en sortering ovre på skolen, siger Shaib Mansoor til DR Fyn/P4.

Det beviste ifølge faren, at der ikke blot var tale om en fejl, fordi skolelederen var vred i øjeblikket. Derfor valgte han at gå til politiet og anmelde skoleleder Birgitte Sonsby for racisme.

Det har ikke været muligt at træffe souschef Jan Beck-Larsen for en kommentar.

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).

 

 

Dagens Gossip