Odense Zoo: Derfor fjernede vi ikke tiger-ungerne fra moren

Tigeren Tira med sine tre unger. Foto: Odense ZOO/ tre Ard Jongsma

I Odense Zoo har tigeren Tira mistet to af sine tre nyfødte unger, men mange har spurgt hvorfor dyrepasserne ikke bare fjernede ungerne efter fødslen.

Det er nemlig formentlig moren selv, der har lagt sig på de to unger, og det kunne de ikke holde til.

Men zoolog Bjarne Klausen siger, at det er helt bevidst man ikke fjernede ungerne, selvom der var en risiko for at de ikke overlevede den første tid.

- Vi vil aldrig gå ind og blande os i det. Hvis vi tager killingerne væk fra deres mor, vil vi sikkert få fysisk sunde tigere ud af det, men psykisk vil de få det svært, og de vil antageligt ikke kunne omgås andre tigere senere i livet. Den situation ønsker vi ikke, siger han.

Bjarne Klausen er dog naturligvis meget ærgerlig over, at to af tiger-ungerne mistede livet.

- Det er naturligvis super ærgeligt, at to af de tre killinger ikke har klaret det. Vi ved ikke helt hvorfor, men antageligt kan moderen have lagt sig på dem. Det er meget almindeligt, at situationen for en førstegangs-fødende er svær.

- Mange kender sikkert situationen fra deres huskatte. En kat skal lære at være mor, og at det ikke går godt første gang, betyder ofte, at katten præcist ved, hvordan den skal klare opgaven næste gang, siger han.

Dagens Gossip