Odense Zoo klar til at svinge kniven igen: Vil skære endnu en løve op

I skolernes efterårsferie vakte Odense Zoo opsigt med et noget anderledes kulturtilbud, da de inviterede børn og nysgerrige sjæle til en offentlig dissektion af en løveunge.

Utilfredsheden over beslutningen var stor på Facebook, hvor blandt andet udenlandske brugere af det sociale medie gav Odense Zoo med grovfilen.

Protesterne og den massive dækning i medierne - der alt efter folks holdning til sagen kunne kaldes for både en 'shitstorm' eller god presseomtale - fik dog ikke fynboerne til at ryste på hånden, da de skar løveungen op foran de rullende tv-kameraer og nysgerrige blikke.

Læs også: Rask beslutning i Odense Zoo: Død løveunge pludseligt udskiftet

Til januar vil Odense Zoo atter svinge kniven, og de har allerede en død løve liggende klar på køl.

- Vi holder ord og dissekerer en løve igen. Selvfølgelig påvirker det os, at nogle mennesker har været så vrede på os, men det har ikke rokket ved vores argumenter for at dissekere aflivede dyr. I stedet for at smide dem i dødedyrstønden og sende dem til destruktion vil vi hellere bruge dem i oplysningens tjeneste, siger oplevelseschef Nina Collatz Christensen til Fyens.dk.

Nu er spørgsmålet så bare, hvordan udmeldingen om den kommende dissektion bliver modtaget på den zoologiske haves Facebook-side, der tilbage i midten af oktober blev bombaderet med utilfredse kommentarer.

'I er mere et slagteri end en zoologisk have. Skiderikker. Jeg troede, Danmark var en klog nation, men efter hvad I har gjort ved løver og andre dyr, så er I alle sammen nogle idioter', lød budskabet fra en italiensk kvinde på det sociale medie.

- Stormen på Facebook og andre elektroniske medier var intens et par uger, og Odense Zoo var udstillet over hele verden. Fra Indien til USA og England. Men i de professionelle medier har grovhederne aldrig nået samme omfang. Der var forskel på, om man stod ved sine synspunkter eller kunne gemme sig. Og forskel på, om man generelt var imod zoologiske haver, siger Nina Collatz Christensen.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip