Odense Zoo trodser dyrevenners vrede og dissekerer løve

Skrevet af admin

15/10/2015

Dagens topnyheder

Torsdag middag inviterer Odense Zoo til en anderledes oplevelse i efterårsferien, der har skabt opmærksomhed blandt dyrevenner verden over. Odense Zoo vil offentligt dissekere en løve, der blev aflivet i foråret.

Ifølge Odense Zoo er formålet med dissektionen at formidle viden om dyrenes verden. Alligevel har aflivningen og dissektionen mødt stor kritik på de sociale medier.

Verden over har folk meldt ud, at de finder det uetisk at aflive dyret, alene fordi Odense Zoo ikke selv havde plads til det, og ikke kunne finde en zoologisk have, der kunne overtage løven.

Ifølge oplevelseschef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen følger de med i, hvad der bliver skrevet om torsdagens løvedissektion på de sociale medier. Men de lader sig ikke påvirke af forargelsen.

- Vi følger kommentarerne meget tæt. Vi er meget forundrede over, at der er så massive negative kommentarer fra udlandet, men samtidig er vi meget glade for de danske gæster, der bakker op om det, siger Nina Collatz Christensen.

Det er heller ikke første gang, Odense Zoo forsøger sig med offentlige dissektioner. I mere end 20 år har den zoologiske have på Fyn brugt aflivning som en del af sin formidling.

Alene i år har de blandt andet aflivet en kamel, en pony og en tapir og efterfølgende dissekeret dem med publikum på.

Nina Collatz Christensen tror derfor, at den store opmærksomhed om torsdagens dissektion er en følge af historien om Marius - giraffen, der i 2014 blev aflivet og dissekeret i København Zoo.

Når man kaster et blik på Odense Zoos Facebook-side, er det tydeligt, at mange af de negative reaktioner ikke kommer fra danskere, og Nina Collatz Christensen er meget opmærksom på, at synet på aflivninger er forskellig fra land til land.

- Jeg kan høre på mine kolleger i udenlandske zoos, at det slet ikke kan lade sig gøre i deres zoologiske haver. Det er bare en helt særlig kultur, vi har i Danmark, hvor vi bruger det til formidling, siger hun.

/ritzau/