Odenses læger vil også droppe region-samarbejde

Det står klart efter et møde blandt byens 116 praktiserende læger onsdag aften, skriver Fyens Stiftstidende.

»Der er fuld opbakning hele vejen rundt. De føler ikke, at der er nogen vej udenom,« siger formanden for Odense Lægelaug, Birgitte Ries Møller, til Fyens Stiftstidende.

Det var en enig PLO-bestyrelse, der søndag - kun to døgn efter, at regeringen fredag i sidste uge bebudede et indgreb i konflikten mellem lægerne og regionerne - opfordrede medlemmerne til at aflevere deres såkaldte ydernumre, hvilket reelt betyder en opsigelse af samarbejdet med regionerne.

De praktiserende læger og regionerne havde ikke kunnet blive enige om en overenskomstaftale, og regionerne endte med at opsige den eksisterende aftale med PLO. Regeringen greb ind ved at forlænge den nuværende aftale mellem parterne yderligere ét år frem til september 2014.

Samtidig kom sundhedsminister Astrid Krag (SF) med et lovforslag, der ifølge regeringen skal sikre, at alle har adgang til en praktiserende læge tæt på deres bopæl, at åbningstiderne hos lægerne er fleksible og at alle får en behandling af ensartet høj kvalitet.

PLO-formand Henrik Dibbern var dog ikke tilfreds med forslaget, som han mener, sætter de praktiserende læger »uden for indflydelse« og giver ministeren og regionerne mulighed »for at detailstyre klinikkerne.«

Dagens Gossip