Odeon bliver navnet på Odenses nye hus

Odenses nye hus til musik, teater og konferencer bliver Odeon. Det har borgerne bestemt.

- Odeon er et rammende navn til vores nye hus. Det er den klassiske betegnelse for en bygning til koncerter og musikkonkurrencer, hvor man kan øve sig på og fremføre sin optræden. Det passer godt til en bygning, der skal huse musik- og skuespillerelever og danne ramme om optrædener – både i kunst- og virksomhedsøjemed, siger by- og kulturrådmand Steen Møller, som også er formand for dommerkomiteen.

Derudover er navnet valgt, fordi det fungerer godt både på dansk og engelsk, og i sin ordlyd har Odeon en fin reference til Odense, som også kan bruges grafisk, mener Steen Møller.

Vindernavnet er fundet ved en afstemning om tre navne, der foruden Odeon tæller Maskeraden og Nattergalen. De tre navne er udvalgt af en dommerkomité mellem mere end 600 forslag.

Det blev Arne Astrup, der vandt billetter til Dansk Melodi Gran Prix næste år samt billetter til forskellige kulturarrangementer i Odense. Vindernavnet blev afsløret af by- og kulturrådmand Steen Møller ved et arrangement i Carl Nielsen Museet i Odense Koncerthus.

Dagens Gossip