OECD: Brexit vil koste en typisk brite en månedsløn

Skrevet af admin

27/04/2016

Mest læste i dag

Hvis de britiske vælgere ved folkeafstemningen 23. juni stemmer nej til fortsat medlemskab af EU, må de belave sig på, at deres indtægter falder.

Det siger den vestlige, økonomiske samarbejdsorganisation OECD i en ny rapport, der blev offentliggjort onsdag.

Ifølge organisationens beregninger vil en udmeldelse betyde, at den gennemsnitlige brite i 2020 vil være gået ned i løn med et beløb, der svarer til en månedsløn.

Storbritannien vil ikke få bedre økonomiske aftaler uden for EU.

Det fremgår af OECD-rapporten om konsekvenserne af en eventuel Brexit - betegnelsen for en britisk udmeldelse af EU.

Angel Gurría, generalsekretær i OECD, siger i et interview med BBC's radio, at det efter hans mening vil være en skidt beslutning for briterne at melde sig ud af EU.

- Vi har foretaget en lang række beregninger, og vi er nået frem til, at Brexit er en skat. Det vil groft sagt svare til, at man i løbet af fire år vil miste en månedsløn, og derfra fortsætter det. Der vil være et konstant tab, siger han.

- Hele ideen her er, at vi har lavet sammenligninger, vi har lavet simulationer. Vi har været igennem forskellige ting, der kan ske.

- Til slut kommer vi ud og spørger, hvorfor vi skal bruge så meget tid, så mange anstrengelser, så meget talent på at prøve at kompensere for en dårlig beslutning, når man ikke nødvendigvis skal tage en dårlig beslutning, siger han.

Han siger også, at Brexit-kampagnen, altså de britiske nejsigere, har en form for ønsketænkning, hvor de mener, at en række ting vil gå deres vej.

- Der findes ikke en aftale, der vil være bedre for jer end at blive sammen med europæerne, siger Angel Gurría.

Nejsiden, herunder London-borgmester Boris Johnson, argumenterer blandt andet med, at britisk økonomi vil blomstre uden for EU, da briterne vil spare deres årlige økonomiske bidrag til EU, slippe for en række regler og kan indgå egne handelsaftaler.

/ritzau/Reuters