OECD inviterer skattemyndigheder til møde om lækage

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har hasteindkaldt internationale skattemyndigheder til et møde om skattely i Paris på onsdag i næste uge.

Mødet finder sted på baggrund af den verdensomspændende lækage af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Fra Danmark sender Skat en embedsmandsdelegation af sted for at deltage i mødet.

Ifølge indsatsdirektør i Skat Jim Sørensen giver mødet de mange skattemyndigheder mulighed for at diskutere, hvordan man i fællesskab kan og skal reagere på de mange nye oplysninger, som er kommet frem siden søndag.

- Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde, udtaler Jim Sørensen i en skriftlig kommentar.

- Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan Skat kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse, siger han.

Skat oplyser, at myndigheden allerede i begyndelsen af januar blev bekendt med Panama-lækagen og siden har haft kontakt til internationale samarbejdspartnere for at få del i oplysningerne.

Blandt andet har Skat har fået tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i lækagen, om, at såfremt de i deres materiale finder oplysninger om danskere eller om Danmark i det hele taget, så vil disse blive sendt til Ska.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip