OECD-tal bekræfter svært år for dansk økonomi

OECD forventer, at den økonomiske vækst i Danmark i indeværende år bliver på 0,4 procent. Dermed lægger organisationen sine skøn tæt på både regeringens og vismændenes, der lyder på henholdsvis 0,5 og 0,2 procent.

Heldigvis tror OECD, at den danske økonomi kommer lidt højere op i tempo i 2014, hvor organisationen spår BNP-vækst på 1,7 procent, hvilket ligger så godt som på linje med estimaterne fra regering og vismænd. OECD peger i sin rapport på, at det, der kommer til at booste væksten næste år, bliver såvel en stigning i det private forbrug som en stærkere eksport.

»Eksporten vil nyde godt af den stigende verdenshandel og øget konkurrencedygtighed - det på baggrund af en vending i produktiviteten og de beskedne lønstigninger. Private investeringer, der i 2013 vil være understøttet af de midlertidige lempede afskrivningsregler, bør også blive boostet af den højere eksport i 2014,« skriver OECD i afsnittet om Danmark i rapporten.

Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling peger desuden på, at både den lave inflation og skattelettelser peger i retning af øget vækst næste år. Den advarer dog også om, at væksten kan blive udvandet, hvis konkurrencedygtigheden ikke bedres som ventet, eller hvis den økonomiske vækst i eurozonen - der udgør Danmarks største eksportområde - bliver svagere end ventet.

Omvendt er der også plads til en opjustering af væksten - og det kan meget vel ske, hvis forbrugertilliden eller selve forbruget stiger mere end ventet, skriver OECD.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip