OECD vil hæve ejendomsskatten i Danmark

Skrevet af admin

20/01/2014

Dagens topnyheder

OECD, der er en forkortelse for Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, anbefaler i en ny rapport den danske regering at sætte skatten på de høje lønninger ned.

Samtidig bør ejendomsskatten hæves, anbefales det i rapporten om Danmark.

Det er efterhånden en tilbagevendende anbefaling fra OECD, at boligskatterne bør sættes op. Og især fordi ejendomsmarkedet er i bedring, bør det ske nu, lyder budskabet.

- Der er stadig plads til at forbedre skattestrukturen, skriver OECD i rapporten, og det er mere eller mindre en gentagelse af den forrige rapport, som organisationen lavede om Danmark for to år siden.

- Fradragsretten for renter på realkreditlån har været begrænset, og i samme periode er skatter på jord (grundskyld, red.) steget, hedder det i rapporten.

Men det er vigtigt, at når boligmarkedet stabiliserer sig, er det tid til at hæve skatten på ejendom, så man undgår fremtidige bobler på boligmarkedet, mener OECD.

Regeringen kan dog ikke følge rådet, når det handler om ejendomsskatterne.

Af SRSF-regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative har man nemlig besluttet, at boligskatterne er fredet helt frem til 2020.

Det var VK-regeringen, der i 2002 indførte skattestop på ejendomsværdiskatten. Det betyder, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset i kroner og øre.

Oveni kommer, at skatten på arbejde skal ned. OECD peger på, at det høje danske skattetryk på højere indkomster ikke er med til at tilskynde folk til at arbejde mere. Og det kan bidrage til en svag vækst i produktiviteten.

Cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den liberale tænketank Cepos siger, at den øverste marginalskat på arbejde i Danmark er på 56 procent, og når afgifter indregnes, udgør den 67 procent.

- Det er højt, og det hæmmer arbejdsindsatsen og produktiviteten, og det gør det sværere at tiltrække dygtige udlændinge til det danske arbejdsmarked, siger Mads Lundby Hansen i en kommentar til rapporten.

/ritzau/