IS ødelagde russisk udstyr ved angreb på base i Syrien

Satellitbilleder tyder på, at der skete omfattende skader på en syrisk luftbase, som russiske styrker anvender, da Islamisk Stat angreb et regeringskontrolleret område, siger den amerikanske efterretningsvirksomhed Stratfor.

Satellitoptagelser tyder på, at fire helikoptere og 20 lastvogne blev ødelagt af en brand inde på basen T-4. der også er kendt som Tiyas, og som ligger i det centrale Syrien mellem de krigshærgede byer Palmyra og Homs.

- T4-luftbasen blev alvorligt skadet ved et artilleriangreb udført af Islamisk Stat. Navnligt synes fire russiske Mi-24 helikoptere at være blevet ødelagt, siger Strafor på virksomhedens hjemmeside.

- T4-luftbasen blev alvorligt skadet ved et artilleriangreb udført af Islamisk Stat. Navnligt synes fire russiske Mi-24 helikoptere at være blevet ødelagt, siger Strafor på virksomhedens hjemmeside.

Rusland har ikke officielt kommenteret episoden, og det er ikke muligt at fastslå med sikkerhed, hvorvidt skaderne stammer fra et artilleriangreb.

Stratfor-analytikeren Sim Track siger imidlertid til BBC, at "dette er ingen ulykkes- eksplosion."

Tack siger, at der er beviser for, at der skete "adskillige eksplosioner med forskellige kilder i lufthavnen, og han siger, at "russerne blev hårdt ramt."

En syrisk MiG-25 fighter synes også at være beskadiget.

Basen blev også angrebet den 11. maj af Islamisk Stat ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, da jihadisterne kortvarigt vandt kontrol over vejen mellem Palmyra og Homs.

IS vandt kontrol over store dele af Syrien og Irak i midten af 2014, hvor gruppen også stod bag dødelige angreb i Europa og mange steder i Mellemøsten.

Ruslands støtte til det syriske regime omkring Bashar al-Assad har ændret krigens gang og styrket det tidligere så trængte syriske militær.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip