Øget sikkerhed forud for homo-demonstration i Paris

Lovforslaget om at tillade homo-ægteskaber samt adoption for homoseksuelle par blev vedtaget i sidste uge og har vakt stor debat i den franske befolkning. Så sent som i denne uge begik den 78-årige historiker Dominique Venner selvmord i Notre Dame kirken som en protest mod homoloven. Han skød sig selv foran alteret i den historiske kirke, som dagligt tiltrækker tusindvis af turister.

Modstanderne af de nye rettigheder for homoseksuelle har svoret, at demonstrationerne i Paris søndag vil give genlyd, og ifølge AFP forventer man, at flere hundrede tusinde mennesker vil gå på gaden.

Allerede lørdag skabte demonstrationer uro i hovedstaden, fordi en gruppe personer havde bundet hinanden sammen med kæder i midten af den kendte og stærkt trafikerede Champs-Elysees. I alt blev 50 personer anholdt.

Indenrigsminister Manuel Valls frygter, at de såkaldte »ultras« - som er stærkt højreorienterede - vil infiltrere de fredelige demonstrationer og skabe kaos. Han har advaret forældre om at lade børn og unge deltage i demonstrationerne.

I alt har man indsat en politi- og sikkerhedsstyrke på omkring 4.500 for at holde demonstrationerne i Paris, hvor franskmænd fra hele landet vil deltage, i ro.

Modstanderne vil søndag marchere i tre optog på forskellige steder i millionbyen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip