Øget sikkerhed forud for homo-demonstration i Paris

Lovforslaget om at tillade homo-ægteskaber samt adoption for homoseksuelle par blev vedtaget i sidste uge og har vakt stor debat i den franske befolkning. Så sent som i denne uge begik den 78-årige historiker Dominique Venner selvmord i Notre Dame kirken som en protest mod homoloven. Han skød sig selv foran alteret i den historiske kirke, som dagligt tiltrækker tusindvis af turister.

Modstanderne af de nye rettigheder for homoseksuelle har svoret, at demonstrationerne i Paris søndag vil give genlyd, og ifølge AFP forventer man, at flere hundrede tusinde mennesker vil gå på gaden.

Allerede lørdag skabte demonstrationer uro i hovedstaden, fordi en gruppe personer havde bundet hinanden sammen med kæder i midten af den kendte og stærkt trafikerede Champs-Elysees. I alt blev 50 personer anholdt.

Indenrigsminister Manuel Valls frygter, at de såkaldte »ultras« - som er stærkt højreorienterede - vil infiltrere de fredelige demonstrationer og skabe kaos. Han har advaret forældre om at lade børn og unge deltage i demonstrationerne.

I alt har man indsat en politi- og sikkerhedsstyrke på omkring 4.500 for at holde demonstrationerne i Paris, hvor franskmænd fra hele landet vil deltage, i ro.

Modstanderne vil søndag marchere i tre optog på forskellige steder i millionbyen.

Dagens Gossip