Øjenvidne i Bangkok: Hovedveje ligger øde hen

I Bangkok er flere af de store hovedveje blevet tømt for biler, tuk tuk-køretøjer og motorcykler.

Blandt andet er hovedvejen Sukhumvit, der løber tværs gennem Bangkok, blevet blokeret af demonstranter. Vejen er normalt blokeret af enorme bilkøer og trafikpropper.

- De store gader, der normalt er proppet med biler i tæt kaos, de ligger nu fuldstændig øde hen. Her snakker vi altså en tiendedel af den normale trafik, siger journalist hos Ritzaus Bureau Flemming Kruhøffer der er bosat i den centrale del af Bangkok.

Derimod er det det gående folk, demonstranterne, der fylder i gadebilledet. Især i hjertet af Bangkok ved shoppingcentrene Central World, MBK og Siam Paragon er der proppet med demonstranter.

- Det ser rigtig voldsomt ud i store dele af byen. Der er mange demonstranter på gaderne. Jeg vil gætte på, at der er et sekscifret antal, siger han og fortsætter:

- De har blokeret vejene med store betonblokke og sandsække, eller også har de stillet fem biler op ved siden af hinanden. Det ser ret professionelt ud, siger han.

I øjeblikket demonstrerer tusindvis af thailændere mod premierminister Yingluck Shinawatra og den siddende regering, som demonstranterne mener, er korrupt.

Derfor er demonstranterne nu i gang med at lukke byen ned ved at blokere vejene, besætte ministerboliger og sætte store scener op, hvor de kan sprede deres budskaber.

Det har været nævnt, at demonstranterne har planer om at lukke flykontrolenheden i Bangkok, hvor flyveledere overvåger flytrafikken.

Flemming Kruhøffer siger, at demonstrationerne er forholdsvis fredelige, men at man skal passe på, hvis man begiver sig ud om aftenen.

/ritzau/

Dagens Gossip