Øjenvidne i Dallas: De blev bare ved med at skyde

Skrevet af admin

08/07/2016

Dagens topnyheder

- Mens vi løb, blev de bare ved med at skyde.

Sådan fortæller Cortney Washington til NBC Dallas-Fort Worth om skyderiet i den amerikanske by Dallas, hvor flere politibetjente har mistet livet.

- Vi vidste ikke, hvor det kom fra.

- Jeg så ingen andre blive skudt - kun politibetjentene. Jeg så politibetjente blive skudt lige foran mig, fortæller øjenvidnet til det amerikanske medie.

Skyderierne fandt sted torsdag aften lokal tid i byen Dallas, der ligger i staten Texas. Mindst 11 politibetjente er blevet ramt af skud og fem betjente er afgået ved døden.

Skyderiet skete i forbindelse med en demonstration mod politiets behandling af sorte amerikanere.

Folk var gået på gaden, efter at to sorte mænd er blevet dræbt af politiet i henholdsvis Minnesota og Louisiana i denne uge.

Inden skyderiet i Dallas var demonstrationen forløbet fredeligt, og der var ifølge øjenvidner intet, der tydede på, at demonstrationen mod politivold ville ende i vold.

- Det var en meget fredelig demonstration med omkring 800 mennesker. De råbte "black lives matter", fortæller Tyler Sieswerda til CNN.

Han bor i nærheden af stedet, hvor skyderiet skete.

- Det er trist at tænke på, at en fredelig demonstration er endt på den måde, siger Sieswerda.

En af arrangørerne af demonstrationen Cory Hughes fortæller til CNN, at han mener, at der var tale om 20 skud.

- Skuddene kom helt ud af det blå, fortæller han til mediet.

Byens borgmester Mike Rawlings har talt med pressen og sine borgere. Han opfordrer på en pressekonference Dallas' befolkning til at gøre politiets arbejde nemmere ved at holde sig væk fra de dele af byen, der er blevet ramt.

- Vi bliver nødt til at støtte vores politistyrke og komme til bunds i det her, siger han og opfordrer til, at folk skal "stå sammen".

Borgmesteren siger om skyderiet ifølge nyhedsbureauet Reuters, at "vores værste mareridt er gået i opfyldelse".

/ritzau/