Øjenvidne Nairobi: Skrig og våbenskud over det hele

Da terroristerne indledte angrebet med skud, skyndte en teenager at gemme sig bag en bil og slap med livet i behold. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 18-årige Umar Ahmed var til stede i indkøbscentret, da den militante islamistgruppe, al-Shabaab, indledte sin terroraktion.

- Jeg hørte skrig og skud over det hele. Jeg blev bange og begyndte at prøve at løbe ned af trapperne. Da jeg så så, at der kom nogen løbende op mod mig, vendte jeg om og gemte mig bag en af bilerne, fortæller Umar Ahmed til AFP.

I timerne efter angrebet begyndte flere og flere at løbe ud af centret, samtidig med at nogle kravlede langs centrets mure for at undgå de flyvende pistolskud.

- Jeg så folk blive dræbt, efter at terroristerne havde tvunget dem til at sige noget. De talte et sprog, der kunne minde om enten arabisk eller somalisk, siger en af de undslupne, der kun vil tilkendegive sig som Jay, over for AFP.

En anden, der befandt sig i centret ved angrebet, var Kenneth Kerich. Han beskriver over for AFP sin oplevelse af angrebet som værende panisk.

- Lige med et hørte jeg skud og så alle begynde at løbe rundt, så jeg lagde mig ned. Jeg så to personer, der lå og blødte, som formentlig var blevet skudt af terroristerne, lyder det fra Kenneth Kerich.

Søndag formiddag ligger dødstallet i Nairobi på 59 personer, mens 175 er sårede, og hvor terroristerne stadig tilbageholder et ukendt antal gidsler.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip