Øjenvidne taler ud: Her er krokodillejægeren Steve Irwins sidste ord

Australske Steve Irwin var kendt som krokodillejægeren fra sine naturprogrammer på Discovery og Animal Planet, hvor han frygtløs kom i nærkontakt med alverdens farlige og giftige dyr. Alligevel var fans verden over i chok, da en af disse dyr tog livet af ham 4. september 2006 under optagelserne til en ny dokumentar.

Justin Lyons var ven af Irwin og styrede kameraet under vandet i dokumentaren, der handlede om de farlige dyr ved koralrevet Great Barrier Reaf ud for Australiens nordøstlige kyst.

Til tv-programmet Network Ten’s Studio 10 fortæller han, at de var otte dage inde i optagelserne, da de så den 2,4 meter lange pilrokke på lavt vand.

-  PIlrokker er normalt meget rolige. Hvis de ikke vil have dig i nærheden, svømmer de væk, siger Justin Lyons ifølge news.com.au.

Læs også: Video: Her kommer vovehals i fuglebur lidt for tæt på haj

- Vi stod op og sagde: "En sidste optagelse. Du svømmer op bag dyret, og jeg prøver at filme det svømme væk." 

- Pludselig stoppede den op og begyndte at stikke vildt med sin hale. Hundredevis af stik på få sekunder, fortæller Justin Lyons.

Han havde en aftale med Steve Irwin om at filme videre selv under eventuelle angreb. Han filmede derfor, da pilrokken svømmede væk. Situationens alvor gik først op for ham, da han så tilbage på sin ven, der nu var omgivet af en pøl af blod.

Pilrokkens halespids er dækket af en farlig gift, som gav Steve Irwin voldsomme smerter. I første omgang troede han blot, at rokken havde punkteret hans lunge, da han havde svært ved at trække vejret. I virkeligheden havde den ramt hjertet.

Læs også: Farlig hvid haj har næsten krydset Atlanterhavet - kommer den til Danmark?

Han kom ombord i tv-holdets båd igen, og de hastede mod land. Justin Lyons forsøgte at berolige ham og sagde, at han skulle tænke på sin hustru og sine to børn.

- Han så bare roligt op på mig og sagde: "Jeg dør." Og det var det sidste, han sagde, fortæller Justin Lyons.

I en time udøvede han førstehjælp på sin kammerat, inden redningsfolk kom frem og med det samme erklærede krokodillejægeren for død. Og Justin Lyons tror ikke på, at Irwin kunne være reddet, selv hvis han var kommet direkte på skadestuen.

Hele tragedien blev fanget på kamera, men optagelserne skulle være blevet slettet efter aftale med Steve Irwins efterladte.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning                            

Dagens Gossip