Øjenvidne: Terrorister ventede på politiet

De to bevæbnede mænd, som efter alt at dømme slog en civilklædt soldat ihjel på åben gade i det sydøstlige London, ville gerne fanges.

Faktisk ventede de selv på politiet efter det blodige drab, fortæller øjenvidnet Joe Tallant til BBC.

Han hørte skud, da han kom ud af en butik i forstaden Woolwich og så derefter en livløs person ligge på gaden. Han så også de formodede drabsmænd, som gik rundt med deres våben - tre knive og en pistol.

- De forsøgte ikke at slippe væk. De kunne let være kommet væk fra området, inden politiet var kommet. De kunne bare været gået, siger Joe Tallant, som er af den klare opfattelse, at "de gerne ville fanges".

- De ventede på, at politiet kom. De sagde til folk på gaden, at de skulle ringe efter politiet.

- Fem til syv minutter senere kom politiet, og de gik over mod politibilen med deres våben, tilføjer han.

Derefter hoppede politifolk ud af bilen og affyrede skud mod de to mænd, forklarer Joe Tallant, som beskriver de formodede drabsmænd som normalt-udseende "folk i almindeligt tøj fra der her område".

Videooptagelser fra Woolwich, som tv-stationen ITN News har fået fat i, lader til at bekræfte øjenvidnets beretning.

Her ses blandt andet en mand med blod på hænderne, som først taler direkte til kameraet og derefter går relativt roligt rundt på gaden ved gerningsstedet.

Politiet i London bekræfter, at de har anholdt to mænd for angrebet, som ifølge premierminister David Cameron kan beskrives som en terrorhandling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip