Øjenvidne til eksplosion i Tyrkiet: Jorden rystede

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Den eksplosion, som tirsdag formiddag ramte den centrale Sultanahmet-plads i Istanbul, var så kraftig, at den kunne høres og mærkes i flere nabolag i nærheden.

Det fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

- Vi hørte en høj lyd og kiggede op i himlen for at se, om det regnede, fordi jeg troede, det var torden.

- Men himlen var klar, fortæller en turist fra Kuwait, 24-årige Farah Zamani, til Reuters.

Hun var på indkøb i en af de overdækkede markeder i nærheden med sin far og søster.

Vidner fortæller samtidig, at der efter bombeanslaget lå flere lig på Sultanahmet-pladsen, der ligger i nærheden af attraktionerne Den Blå Moske og monumentet Hagia Sophia i et af byens mest populære turistområder.

Også en politibetjent fortæller ifølge Reuters, at der lå flere lig og kropsdele på gerningsstedet.

- Eksplosionen var meget kraftig. Vi rystede. Vi løb ud og så kropsdele, fortæller en kvinde, som arbejder i en af de nærliggende antikbutikker, til en reporter fra nyhedsbureauet Reuters. Kvinden ønsker ikke at opgive sit navn.

Efter eksplosionen ankom ambulancer hurtigt til stedet for at behandle de sårede, mens politiet afspærrede området af frygt for, at endnu et angreb ville ramme.

En tysk turist, Caroline, som befandt sig i nærheden fortæller ligeledes, at eksplosionen var meget kraftig.

- Eksplosionen var så kraftig, at jorden rystede. Der var en meget kraftig lugt, som sved i min næse, fortæller hun til AFP.

- Jeg begyndte at løbe med min datter. Jeg løb ind i en bygning i nærheden og blev der i en halv time. Det var virkelig uhyggeligt, tilføjer hun.

Eksplosionen har kostet ti mennesker livet og såret 15. Tyrkisk CNN rapporterer, at der er tyske og norske turister blandt de sårede.

/ritzau/