Øjenvidner: Det er forfærdelige scener efter Ankara-bombe

Skrevet af admin

14/03/2016

Mest læste i dag

Et formodet selvmordsangreb i Tyrkiets hovedstad, Ankara, har skabt kaos og uhyggelige scener i den centrale del af byen.

Det fortæller øjenvidner fra stedet.

Dogan Asik, som avisen The Independent har talt med, blev selv såret i angrebet. Han stod sammen med en gruppe andre mennesker nær den travle Kizilay-plads ved en af byens største busstationer.

- Der var cirka 40 mennesker. Den (bussen, red.) sænkede farten. En bil kørte forbi os og boom, så eksploderede den, siger Dogan Asik til avisen.

Eksplosionen skete tæt på en række regeringsbygninger, og i timerne efter angrebet brændte det fortsat flere steder.

Antallet af dræbte var søndag aften nået op på 34 mennesker, mens 125 personer modtog behandling på hospitaler i byen. 19 af dem er i kritisk tilstand, oplyser Tyrkiets sundhedsminister, Mehmet Muezzinoglu.

En eller to af de dræbte er gerningsmænd ifølge myndighederne.

Blot 20 meter fra eksplosionen sad Australiens ambassadør i Tyrkiet, James Larsen, i en bil.

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, er ambassadøren "lettere rystet", men er ellers ikke kommet noget til. Dog beretter han ifølge ministeren om skræmmende scener.

- Han sammenligner det med en bombe, der eksploderer midt i en af Sydneys travleste gader. Det var et forfærdeligt syn, siger hun til avisen Sydney Morning Herald.

Julie Bishop understreger samtidig, at ambassadøren ikke var mål for angrebet. Det var en tilfældighed, at han var til stede i området.

Angrebet sker knap en måned efter et blodigt bombeattentat i byen. Her mistede omkring 30 mennesker livet, da en bombe gik af nær militærbygninger i hovedstaden.

Tyrkiske myndigheder har sagt, at kurdiske militante stod bag både søndagens angreb og angrebet i februar, da en bil ladet med sprængstoffer eksploderede ved militærbusser.

/ritzau/