Øjenvidner: Kaos og panik efter knivoverfald i Ikea

Chokerede kunder i et af møbelgiganten Ikeas varehuse i Sverige blev mandag vidner til, at to personer blev stukket ihjel med en kniv, mens en tredje blev alvorligt såret.

Det skete i Ikeas varehus i Västerås, der ligger omkring 100 kilometer fra hovedstaden Stockholm.

Øjenvidner fortæller til svenske medier, at der herskede kaos og panik umiddelbart efter overfaldet.

- Først så vi, at politiet kom løbende ind fra flere sider, mange med våben trukket. Så opstod der tumult og mange kunder løb mod alle udgange, fortæller Joshua, der arbejder i Ikea, til Aftonbladet.

- Det var kaotisk, folk løb rundt, og ingen forstod, hvad der var sket. Derpå så vi, at en person lå livløs i bestikafdelingen, siger et andet vidne, der ligeledes arbejder i varehuset.

Polititalsmanden i Västerås, Per Strömbäck, siger, at det var takket være nogle af de mange vidner på stedet, at politiet kunne anholde den mistænkte kort efter knivoverfaldet.

- Vidner gav en beskrivelse, så vi kunne pågribe ham, siger Strömbäck til nyhedsbureauet TT.

Selve anholdelsen foregik udramatisk omkring 15-20 minutter efter, at de tre kunder var stukket ned.

De to omkomne kender hinanden, men det er endnu uvist, om gerningsmanden kendte sine ofre og eventuelt havde planlagt sit angreb, eller om det skete spontant.

Polititalsmanden tilføjer, at politiet nu skal granske film fra overvågningskameraer i Ikea og det storcenter, som varehuset er en del af.

Politiet har varslet pressekonference klokken 18.30.

/ritzau/TT

Dagens Gossip