Øko-salg på himmelflugt

Det viser nye tal fra landets største grossister.

»Økologi er virkelig ved at få fat rundt omkring i landets køkkener, og meget peger på, at øko-salget vil vokse endnu kraftigere resten af året og næste år,« siger Rikke Thorøe Grønning, der er foodservice-koordinator i Økologisk Landsforening.

Foreningen har oprettet Den Økologiske Database, som opsamler cirka 75 procent af den økologiske omsætning i foodservice-sektoren gennem indberetninger fra de 15 største foodservice-grossister i Danmark.

Kategorien frugt og grønt oplevede den største vækst i årets første halvår med en fremgang på 26 procent, mens salget af økologiske mejerivarer voksede med ni procent.

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer forventer, at den økologiske omsætning i foodservice-sektoren vokser med i alt 15-20 procent i løbet af 2013.

»Der er søsat en lang række omlægningsprojekter i de offentlige køkkener rundt omkring i landets kommuner, som vil medføre voksende indkøb. Det kan vi allerede så småt begynde at se nu, men den helt store vækst får vi formentlig først at se i 2014,« siger Rikke Thorøe Grønning.

At økologien vinder frem, bekræftede den årlige opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen forleden. Den viste, at det økologiske landbrugsareal i 2012 nåede op på 182.930 hektar, hvilket er en stigning på 5.092 hektar i forhold til 2011. Væksten i det samlede økologiske areal var større i 2012 end i de foregående tre år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip