Øko-salg på himmelflugt

Det viser nye tal fra landets største grossister.

»Økologi er virkelig ved at få fat rundt omkring i landets køkkener, og meget peger på, at øko-salget vil vokse endnu kraftigere resten af året og næste år,« siger Rikke Thorøe Grønning, der er foodservice-koordinator i Økologisk Landsforening.

Foreningen har oprettet Den Økologiske Database, som opsamler cirka 75 procent af den økologiske omsætning i foodservice-sektoren gennem indberetninger fra de 15 største foodservice-grossister i Danmark.

Kategorien frugt og grønt oplevede den største vækst i årets første halvår med en fremgang på 26 procent, mens salget af økologiske mejerivarer voksede med ni procent.

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer forventer, at den økologiske omsætning i foodservice-sektoren vokser med i alt 15-20 procent i løbet af 2013.

»Der er søsat en lang række omlægningsprojekter i de offentlige køkkener rundt omkring i landets kommuner, som vil medføre voksende indkøb. Det kan vi allerede så småt begynde at se nu, men den helt store vækst får vi formentlig først at se i 2014,« siger Rikke Thorøe Grønning.

At økologien vinder frem, bekræftede den årlige opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen forleden. Den viste, at det økologiske landbrugsareal i 2012 nåede op på 182.930 hektar, hvilket er en stigning på 5.092 hektar i forhold til 2011. Væksten i det samlede økologiske areal var større i 2012 end i de foregående tre år.

Dagens Gossip