Økologiske madvarer hitter i indkøbskurven, i takt med at prisen på øko-varer falder

Salget af økologi udgjorde sidste år 6,2 milliarder kroner, hvilket er seks procent mere end året før målt i løbende priser.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Stigningerne ses især inden for kød samt frugt og grøntsager. De største varegrupper er fortsat mælk, ost og æg, der udgør 35 procent af den samlede omsætning, samt frugt og grøntsager med tilsammen 23 procent.

Målt i ton er salget steget hele otte procent, da priserne i de fleste varegrupper faldt sidste år.

Økologien modtager hvert år omkring 400 millioner kroner i støtte med henblik på at fordoble økologien i 2020.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at danskerne igen i år lægger flere øko-varer i indkøbsvogne. Det er et imponerende øko-spring, der er sket i vores indkøbsvaner, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Salgsværdien af økologiske fødevarer estimeres til 7,6 procent af det samlede salg af fødevarer i supermarkeder og varehuse i 2014 mod 7,2 procent året før.

Målt i både omsætning og mængder er økologisk kød steget med 21 procent og udgør nu 508 millioner kroner, svarende til otte procent af den samlede omsætning af økologiske varer i supermarkeder, varehuse og lignende.

Målt i mængder er salget af frugt og grøntsager steget med 21 procent, da priserne i gennemsnit faldt i 2014.

- Når danskerne har købt 43 procent mere øko-svinekød og 21 procent mere frugt og grønt, så mener jeg, at det er, fordi økologi er blevet billigere i butikkerne.

- Samt at vi for eksempel tænker mere over, hvilket liv vores koteletter har levet, og at vi ikke vil have pesticidrester i vandhanen, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip