Økologiske mælkebønder dropper Arla i stor stil

Arla Foods har med ét slag mistet næsten en femtedel af den økologiske mælk, som danske mælkebønder forsyner mejerikoncernen med.

37 økologiske landmænd i Danmark har nemlig opsagt samarbejdet med Arla per 31. august, der er den årlige deadline for at melde sig ud af samarbejdet med Arla, skriver Finans, Jyllands-Postens erhvervsmedie.

Tilsammen stod de for leverance af 61 millioner liter økologisk mælk til Arla. Mælk, der nu bliver kørt til mindre mejerier i Danmark og Tyskland.

Landmændene er utilfredse med den pris, som Arla giver per liter mælk, og tabet af de mange leverandører ærgrer Arla.

- Visse øko-mejerier - især syd for grænsen - tilbyder lige nu og kommende måneder en højere betaling, end vi gør. Vi er ærgerlige over udmeldelserne, men er ikke et sekund i tvivl om, at Arla vil forblive konkurrencedygtige på den lange bane, siger Povl Krogsgaard, viceadministrerende direktør i Arla Foods, til Finans.

Økologisk mælk er en mangelvare i Europa, og salget tordner mange steder i vejret. Det har skærpet efterspørgslen, og visse steder i Tyskland er prisen omkring 20 øre højere, end den Arla giver i Danmark.

Fem danske bønder er skiftet til Thise Mejeri, mens fire er skiftet til det sønderjyske Naturmælk-mejeri, oplyser selskaberne til Finans.

Også en række svenske bønder har fundet andre græsgange end Arla.

Mælkeprisen er under pres på globalt plan, og det fik for nylig Rema 1000 og Dagrofa-koncernens supermarkeder til at støtte danske bønder gennem salget af mælk.

/ritzau/

Dagens Gossip

Dagens TV