Økonom: Endelig stiger boligpriserne i provinsen

Skrevet af admin

17/09/2014

Mest læste i dag

Foråret og sommeren over er husene på det danske boligmarked steget i værdi. På landsplan stiger huspriserne med 3,2 procent. Det viser tal fra Boligmarkedsstatistikken for 2. kvartal 2014.

Ifølge Ane Arnth, direktør i Realkreditrådet, betyder de nye tal, at de stigende huspriser nu for alvor har bredt sig fra hovedstaden til provinsen.

- Vi har længe mest talt om prisstigninger i hovedstaden, og ind imellem har vi set stigende priser i andre regioner. Foråret har givet et markant løft til huspriserne over alt i landet, siger Ane Arnth i en pressemeddelelse.

Huspriserne steget mest i Region Syddanmark, hvor prisen på et gennemsnitligt hus er 4,1 procent højere end i årets første tre måneder.

Derefter følger Nordjylland og Sjælland. Det er kun i Midtjylland, hvor priserne stiger med 2,6 procent, at udviklingen er mere afdæmpet end i hovedstaden. Her stiger priserne stiger 2,9 procent.

Stigende huspriser er en god nyhed for dansk økonomi, lyder det fra cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Lone Kjærgaard:

- Fremgangen er vigtig for den enkelte boligejer, hvor boligen spiller en stor rolle for privatøkonomien, men absolut også vigtig for de økonomiske udsigter herhjemme. For boligmarkedet er og har altid været en hovedhjørnesten i dansk økonomi.

- Uden fremgang på boligmarkedet er det svært at tro på, at tingene for alvor vil vende herhjemme. Dagens tal er derfor en rigtig god nyhed. Det har bestemt gjort udsigterne lysere for dansk økonomi, siger hun.

Selvom stigende huspriser nu ser ud til at have bredt sig over hele landet, så er det fra meget forskellige niveauer, og det er ikke sikkert, at opsvinget fortsætter, siger Realkreditrådets direktør.

- Selvom forårets prisstigninger betyder, at helårsboliger i samtlige regioner nu handles til priser, der også er højere end for et år siden, skal man huske på, at boligmarkedet befinder sig på forskellige stadier afhængig af, hvor i landet vi befinder os.

- Der er flere steder, hvor priserne stiger for første gang i længere tid. Sagt med andre ord er det flere steder usikkert, om det er en vedvarende udvikling, vi er vidner til, siger Ane Arnth.

/ritzau/