Økonom: Magnussen bliver det bedst betalte sportsnavn

Den kommende Formel 1-kører Kevin Magnussen vil ifølge sportsøkonom og brandingekspert, Kenneth Cortsen, sandsynligvis blive Danmarks bedst betalte sportsstjerne inden for de kommende år.

Selv om Caroline Wozniacki tjener store penge inden for tennis, så har Magnussen med sin kontrakt hos McLaren lagt sig i overhalingsbanen.

- Magnussen har på sigt potentiale til at blive det største sportsbrand i Danmark, hvad angår eksponering og indtjening.

- De bedste i Formel 1 har en indtjening på 25-30 millioner dollar (138-165 millioner kroner), hvis man kigger på Forbes pengeliste, og Kevin Magnussen vil i den grad ryge derop, hvis han realiserer de sportslige mål og forventninger, vurderer Kenneth Cortsen.

Caroline Wozniacki har på den seneste opgørelse fra det amerikanske pengemagasin Forbes en indtjening på 13,7 millioner dollar (75 millioner kroner).

Selv om 21-årige Magnussen først får sin debut i Formel 1 i 2014, så er han allerede nu attraktiv for sponsorer.

- Alene det, at han har indgået en kontrakt med McLaren, har skabt røre.

- Nu er spotlightet kastet på den nye dreng i klassen, og det har en stor signalværdi, at netop McLaren henter en ung udviklingskører ind. Sidste gang det skete, var med Lewis Hamilton, og han vandt VM-titlen året efter.

- Hamilton gik fra ingenting til at være den, alle talte om, siger Kenneth Cortsen, som også hæfter sig ved, at eksperter har udtalt, at Magnussen har mulighed for at vinde VM-titlen.

Kevin Magnussen har derudover en personlighed, der ifølge sportsøkonomen gør ham yderst salgbar.

- Det vigtigste er selvfølgelig at vinde, men salgbarhed betyder også noget. Det er David Beckham et bevis på, for han er stadigvæk stor, selv om han er stoppet med at spille fodbold.

- Kevin Magnussen er meget passioneret, virker intelligent og han har selvtillid. Han tror på sit mål om at kunne vinde VM uden, at det er overdrevet.

- Han virker heller ikke som én, der skejer ud og misligholder aftaler, mener Kenneth Cortsen.

/ritzau/

Dagens Gossip