Økonom skyder Thornings bolig-optimisme til jorden

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gjorde sig umage med at finde lyspunkter i dansk økonomi, da hun mandag holdt pressemøde efter den store regeringsrokade.

"Vi har også et boligmarked, som er ved at tø op", sagde Thorning blandt andet.

Men det passer simpelthen ikke, mener Curt Liliegreen, sekretariatsleder i Boligøkonomisk Videncenter.

- Det er ønsketænkning. Boligmarkedet er ikke i bedring, siger han til metroxpress.

- Det er rigtigt, at lejlighederne er steget i København og Aarhus, men det skyldes ikke et sundere boligmarked, men alene, at der er flere singler i de store byer, og at der er flere, der flytter dertil, siger han. Men det gør ikke konjunkturerne på boligmarkedet bedre.

Han sammenligner Thornings udtalelser med tidligere finansminister Henning Dyremose (K), der i årevis stod ved, at økonomien var lige ved at vende.

Og det er ikke en taktik, danskerne hopper på, mener Curt Liliegreen.

- Der bliver talt meget om optøning af boligmarkedet, men der er ikke noget, der tyder på, at det virker. Når danskerne skal vurdere boligmarkedet, kigger de på realiteterne, siger han.

Undersøgelser fra Boligøkonomisk Videncenter viser, at danskerne henholdsvis fokuserer mest på prisudvikling, landets økonomi, renteniveau og ekspertudsagn.

- Vi vil først se en generel forbedring, når økonomien vokser med halvanden til to procent om året, siger Curt Liliegreen.

/ritzau/

Dagens Gossip