Økonomer: Lønninger er kommet langt nok ned

Det danske lønniveau er kommet så langt ned, at det har fundet en balance, skriver Jyllands-Posten. Efter flere år med fyringsrunder hver og hver anden dag og lønpres nedad ved hver eneste forhandling kan lønmodtagerne ånde lettet op.

- Den danske lønkonkurrenceevne er, hvor den skal være, og der er ingen god grund til at skubbe på mere løntilbageholdenhed, siger Jens Nærvig Pedersen, økonom i Danske Bank.

De økonomiske vismænd er enige: Der er ingen grund til at presse på for endnu lavere lønninger i Danmark.

- Der er ikke noget, der tyder på, at de danske lønninger er meget langt fra et passende niveau, siger Claus Thustrup Kreiner, økonomiprofessor og en af de økonomiske vismænd.

De danske lønninger steg med stejle kurver op gennem 00'erne og gik hårdt ud over den danske konkurrenceevne, fordi arbejdslønnen pressede prisen på de danske varer hårdt. Men da krisen ramte, blev også de danske virksomheder hårdt ramt, for alle gik efter de billigst mulige varer, og virksomhederne måtte skære hårdt til med fyringsrunder og væg til væg-lønnedgang for de ansatte.

Lønstigningstakten blandt privatansatte er af samme grund faldet støt i de seneste par år og lå i 1. kvartal i år på 1,3 pct. Mange lønmodtagere har dermed en reallønsnedgang, nogle har måttet se et decideret fald i lønnen.

Men målt på konkurrenceevne er lønniveauet altså ved at have fundet sit leje.

Både Jens Nærvig Pedersen og Claus Thustrup Kreiner understreger dog, at danskerne dermed ikke skal regne med lønfest og fede bonusser lige med det første.

Dagens Gossip