Økonomisk øretæve til Aldi - igen, igen

På selve driften tabte Aldi sidste år 2,73 kr. for hver gang, der blev scannet for 100 kr. varer ind i kasseapparatet. Ledelsen erkender, at resultatet ikke er tilfredsstillende.

»Der har været en mindre tilbagegang i omsætningen, som primært hænger sammen med lukning af ældre, umoderne butikker og en ændring af lukkeloven pr. 1. oktober 2012. Resultatet er blevet dårligere end forventet, hvilket blandt andet skyldes store investeringer i de nuværende butikker,« hedder det i årsregnskabet for 2012.

Dagligvarehandelen er under stort pres i disse år. Samtidig med de danske forbrugeres generelle tilbageholdenhed, er markedet blevet yderligere konkurrenceudsat af nye ekspanderende kæder som tyske Lidl og norske Rema1000.

Landets to største detailhandelskoncerner, Coop og Dansk Supermarked, oplevede dog sidste år vækst i salget, mens indtjeningen dykkede.

Coop - med Kvickly, Brugsen, Irma og Aldi-konkurrenten Fakta - øgede sidste år salget med en milliard kr. til 44,8 milliarder, og Fakta stod for halvdelen af omsætningsfremgangen.

Dansk Supermarked - med Bilka, Føtex og dicountkæden Netto - øgede også sit salg i Danmark med en milliard til 38,5 milliarder kr.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip