Økonomiske rådgivere deler ud af hemmelighederne: Sådan forvandler du din økonomi

Skrevet af Emil Martesen

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Økonomiske rådgivere deler ud af hemmelighederne.

Dagens topnyheder

Økonomisk sikkerhed er mere vigtig end nogensinde.

Og derfor falder det på et tørt sted for et hav af danskere, at en række økonomiske rådgivere løfter sløret for, at det at opbygge en formue ikke nødvendigvis kræver store indkomster eller ekstreme besparelser.

"Det første skridt på vejen mod formue er, at man opbygger gode vaner, er struktureret og overholder sine opsparings- og investeringsplaner", lyder rådet fra den økonomiske rådgiver Chelsea Ransom-Cooper fra Zenith Wealth Partners, som CNBC har talt med en række økonomiske rådgivere.

De har samlet tre råd, der på sigt kan sikre dig en formue.

Det skriver Finans.dk.

En del af denne disciplin er at skabe et klart overblik over månedlige udgifter. Det lyder simpelt, men er ifølge rådgiverne essentielt for at undgå, at tilfældigt forbrug æder ens opsparing.

En anden vigtig faktor i formueopbygning er at sikre sig mod uforudsete udgifter. Rådgiverne lægger ikke skjul på, at man bør have en nødpulje til uventede hændelser.

Investering er det tredje væsentlige skridt. Mange tror fejlagtigt, at man skal være rig for at investere, men selv små beløb kan over tid vokse sig store, hvis de investeres klogt. Her påpeger de, at tid ofte er en afgørende faktor, når man investerer i markederne, så jo før man går i gang jo bedre er det.

Rådene viser, at formueopbygning er mulig for enhver, der er villig til at følge et fastlagt, struktureret program. Det kræver ikke store indkomster eller arv, men snarere en vilje til at planlægge og holde sig til planen.