Øl-aktionærer tjener otte milliarder i november

Carlsberg-aktierne har været et indbringende bekendtskab for selskabets aktionærer i november.

I alt har aktionærerne i november tjent otte milliarder kroner, idet Carlsberg-aktien stiger næsten 10 procent i månedens handel og dermed tager prisen som månedens mest stigende aktie.

Med få timer tilbage af novembers aktiehandel har Carlsberg lagt afstand til de øvrige selskaber i C20-indekset over de toneangivende, danske selskaber.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktierne, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

I månedens løb er Carlsberg-aktien steget med 9,9 procent, og aktien handles i kurs 603, hvilket er det højeste niveau siden maj 2011.

Dermed har kursstigningerne alene i november bibragt Carlsberg-aktionærerne en samlet gevinst på godt 8 milliarder kroner.

- Da Carlsberg afleverede regnskab tidligere på måneden, gik der nærmest et lettelsens suk igennem markedet, og siden er aktien kun gået én vej, nemlig op, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Forud for regnskabet havde der spredt sig en frygt for, at Carlsberg ville nedjustere.

- Men den blev gjort til skamme, og derfor har investorerne nu igen haft mod på at købe aktien, siger Mikkel Duus-Hansen.

Han tilføjer, at november i det hele taget har været en rigtig god måned for de danske aktier. C20-indekset stiger næsten fire procent i månedens handel, og det er den tredjestørste stigning for en enkelt måned i år.

Efter Carlsberg følger henholdsvis Pandora og Vestas som månedens næstmest stigende akter.

Med et kursfald i november på godt 5,5 procent indtager William Demant sidstepladsen som den mest faldende aktie i måneden efterfulgt af Jyske Bank med et fald på 4,5 procent.

Med få timer tilbage af månedens handel ligger 12 af C20-selskaberne til stigninger, mens syv ser ud til at falde tilbage.

/ritzau/

Dagens Gossip