Ørnenæb med dna førte politi til mistænkt togkabeltyv

Skrevet af admin

27/05/2015

Dagens topnyheder

Ved et tyveri af kobberkabler fra banelegemet ved Vallensbæk Station i januar glemte den formodede gerningsmand nogle afslørende effekter. Effekter, som nu har ført til, at manden er tiltalt for hele syv tyverier af kobberkabler fra Køgebugtbanen.

Onsdag ved Retten i Glostrup sidder en 38-årig rumænsk mand tiltalt for at stå bag de syv tyverier. Han nægter sig skyldig.

Senioranklager Steen Ulriksen fra Vestegnens politi fortæller, at efterforskerne i forbindelse med kabeltyveriet ved Vallensbæk Station fandt en rygsæk, hvori der lå noget værktøj, blandt andet et ørnenæb:

- Det blev efterfølgende sendt til undersøgelse for dna, og tiltaltes dna blev fundet på værktøjet.

I den sidste uge af januar var Køgebugtbanen syv gange udsat for kabeltyveri. Det førte til flere aflysninger og forsinkelser på S-togs-linjerne A og E.

DSB har regnet sig frem til, at godt 175.000 passagerer blev berørt af kabeltyverierne i januar. DSB satte busser ind på strækningen, og regningen løb op i cirka 1,6 millioner kroner. DSB kræver nu erstatning af manden.

Anklager Steen Ulriksen fortæller onsdag ved Retten i Glostrup, at politiets efterforskere blandt andet har benyttet oplysninger fra mandens mobiltelefon.

Oplysningerne viser, at manden angiveligt har været i nærheden af de øvrige gerningssteder.

På grund af tyveriernes konsekvenser for S-tog-passagererne er manden ikke kun tiltalt for tyveri, men også efter straffelovens bestemmelse, som handler om forstyrrelse af den kollektive trafik.

Det er ikke første gang, at den 38-årige rumæner er mistænkt for at stjæle kabler fra S-togenes banelegemer. I oktober blev han dømt i en lignende sag, og i den forbindelse blev han udvist af Danmark og udstyret med et indrejseforbud.

Manden erkender, at han har overtrådt sit indrejseforbud og er vendt tilbage til Danmark. Han nægter dog at have noget med tyverierne at gøre.

Ifølge anklageskriftet har flere gerningsmænd stået bag tyverierne af de sammenlagt 350 meter kobberkabel. Men ingen ud over den 38-årige har været anholdt i sagen.

Der ventes dom onsdag eftermiddag.

/ritzau/