Ørskov kroner kometkarriere som chef for JP Politiken

Det lå i kortene, at den nu 43-årige nordjyde Stig Kirk Ørskov sætter sig i stolen som øverste administrerende topchef i landets største bladkoncern, JP/Politikens Hus.

Han har i en årrække siddet i koncernledelsen på Rådhuspladsen, hvor han nu afløser Lars Munch, der bliver ny bestyrelsesformand.

Ørskov er økonomiuddannet ved Københavns Universitet samt i historie og forvaltning på Roskilde Universitets Center. Derefter startede en kometkarriere i dansk presse.

Over mellemstep som reporter på Børsinformation og Reuters kom han til dagbladet Information, hvor han efter et år som reporter blev avisens indlandsredaktør.

Siden var Ørskov med til at starte internetmediet Infopaq, han var erhvervsredaktør på dansk presses opsigtvækkende satsning i begyndelsen af 00'erne, dagbladet Dagen, der kun nåede at udkomme 41 gange, inden selskabet måtte dreje nøglen om igen.

Via en kortvarig ansættelse på Mandag Morgen kom Stig Kirk Ørskov i 2003 til Politikens Hus, og her fandt han sin rette hylde.

Først som erhvervsredaktør og analyseredaktør i tre år, derefter var han journalistisk og administrativ chefredaktør med særligt ansvar for Politikens digitale medier fra 2006.

I 2010 blev han hentet ind i den fire mand store koncernledelse.

Stig Ørskov besidder et stort journalistisk talent, og han er blandt andet kendt som medforfatter til bogen "Mærsk, Manden og Magten" i 2004, der har fået prædikatet som en af de bedste bøger, der er udgivet om den nu afdøde skibsredermilliardær Mærsk Mc-Kinney Møller.

Stig Kirk Ørskov, der er gift med TV2-journalist Anne Mette Kirk Ørskov, beskrives desuden som en rigtig skarp regnedreng - særdeles oplagt til posten som øverste administrative chef i en bladkoncern som JP/Politikens Hus.

Han sætter sig i stolen den 1. marts og får ansvaret for en bladkoncern med en omsætning på over tre milliarder og 2355 medarbejdede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip