Østergaard: God idé at fremrykke dagpenge-kommission

Skrevet af admin

20/09/2014

Dagens topnyheder

Det er efter aftale med De Radikales nye leder, Morten Østergaard, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bestemt, at dagpengekommissionen skal være færdig med sit arbejde i september næste år, så et nyt dagpengesystem kan træde i kraft 1. januar 2015.

Det oplyser Morten Østergaard ved De Radikales landsmøde i Nyborg Strand, mens Thorning meddeler Socialdemokraterne i Aalborg, at regeringen fremrykker kommissionen. Det sker efter vedvarende kritik af dagpengereformen i det socialdemokratiske bagland.

- Det har jeg i sagens natur aftalt med statsministeren. Det er en god idé. Så får vi dagpengekommissionen lidt før. Så kan vi komme i gang med reformarbejdet. Det kribler allerede i De Radikale, siger Morten Østergaard.

Dagpengekommissionen skal sikre et nyt system, som ikke koster staten flere penge. Morten Østergaard er samtidig afvisende over for et forslag fra Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Jeppe Bruus, som vil forlænge arbejdsmarkedsydelsen, indtil det ny system træder i kraft.

- Ydelsen er et sikkerhedsnet for mere end tre milliarder kroner til forsikrede ledige. Tiden er inde til at fokusere på alle, der har andre problemer end ledighed. De kommer ikke med, uanset om der kommer en ny dagpengereform, siger Morten Østergaard.

Han vil ikke kommentere Dansk Metals forslag, som vil lade dagpengene svinge med de økonomiske konjunkturer. Når hjulene drejer, får ledige kortere dagpenge, men hjælpen i længere tid, når krisen kradser.

- Jeg glæder mig til at få dagpengekommissionens rapport. Imens kan de tænke over, hvornår der er lav- og højkonjunktur. Det mangler alle de, der taler om det system, at svare på, siger Morten Østergaard.

Han vil heller ikke øge dagpengene, som har været fastfrosset i over 20 år.

- Der er mange ting oppe i luften, siger De Radikales leder.

/ritzau/