Østergaard står fast på børnecheck til EU-borgere

Borgere fra andre EU-lande skal fortsat have børnecheck. Det er regeringens helt klare udgangspunkt, selvom den onsdag har indledt forhandlinger med de øvrige partier i Folketinget på området.

Det fastslår skatteminister Morten Østergaard (R) efter det første møde om den omstridte børnecheck til EU-borgere.

- Jeg vil forhandle med partierne og lytte meget nøje efter deres bud. Men jeg synes ikke, jeg har hørt nogen, der stiller afgørende spørgsmål ved den juridiske vurdering, vi har.

- Den går ud på, at hvis man arbejder lovligt i Danmark og betaler skat, så har man også nogle rettigheder. Det står vi fast på. Men jeg er selvfølgelig åben for at drøfte med partier for at se, om vi kan finde et flertal, siger Morten Østergaard.

Dermed lægger han ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op til, at regeringen vil følge reglerne i EU-forordningen på området. På den baggrund har regeringen fremsat et lovforslag, der skal bringe de danske regler i overensstemmelse med EU-reglerne.

Det er det lovforslag, som partierne nu diskuterer.

Spørgsmål: De borgerlige partier beskylder jer for at have sovet i timen i ni måneder uden at reagere over for EU-Kommissionen. Hvad siger du til det?

- Fuldstændig lige som tidligere regeringer har vi nøje overvejet nye domme fra EU-Domstolen. Der er lavet en glasklar juridisk vurdering, og vi har på den baggrund sendt et lovforslag i høring.

- Og jeg er meget glad for, at vi nu får gang i konkrete drøftelser på baggrund af et konkret lovforslag for at se, om vi kan finde et flertal, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: De Konservative foreslår en fradragsordning. Kan det være en løsning?

- Vi lytter til partierne og laver de notater, som de ønsker. Men jeg er bekymret, hvis det bærer i retning af, at vi skal genere alle danske børnefamilier og omlægge den check, som er en del af alle børnefamiliers økonomi, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Dagens Gossip