Østergaard vil lave dagpengeaftale med S og V

Dagpengekommissionen barsler med sin længe ventede rapport, og når den er klar, står De Radikale parat til at forhandle om en fornyelse af systemet.

Og det er oplagt, at det sker sammen med Venstre og Socialdemokraterne, mener ledelsen af partiets folketingsgruppe, som tirsdag holder pressemøde i forbindelse med sit gruppemøde på Egelund Slot i Nordsjælland.

- Vores holdning er, at vi får et bredt flertal hen over midten med de partier, der har meldt sig som regeringsansvarlige, og som støtter grundlaget for kommissionen. Det er Socialdemokraterne, Venstre og Det Radikale Venstre, siger næstformand Sofie Carsten Nielsen.

Andre partier er velkomne, men De Radikale påpeger, at der andre steder fra har været politisk modstand mod kommissionen.

- Vi har ikke noget ønske om at holde nogen ude, men det vi konstaterer er, at de partier, der synes, at dagpengekommissionen arbejder på en fornuftig måde, repræsenterer et flertal, påpeger den politiske leder Morten Østergaard.

De Radikale ser derfor potentielle konflikter i de meldinger, der er kommet fra andre partier.

- For Dansk Folkeparti og SF har det handlet om, at der skulle flere penge i systemet. For os er det vigtige, at folk kommer i arbejde, påpeger Sofie Carsten Nielsen.

Morten Østergaard har ikke på forhånd nogen ønsker til forhandlingerne.

- Vi stiller ikke specielle krav. Der kommer en rapport, og de partier, der stod bag kommissionen, har flertal. Så jeg synes, vejen er banet for, at det, som kommissionen anbefaler, kan blive vedtaget, siger han.

Den politiske leder vil således heller ikke afvise, at man kan støtte en model, som gør dagpengesystemet dyrere.

- For os er det centrale, om flere kommer til at komme i arbejde og ikke færre, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip