Østerild Plantage: Der skal slet ikke fældes så mange træer som ventet

Østerild Plantage. Foto: Naturstyrelsen.

Østerild Plantage i Thy bliver ikke så hårdt ramt af det nye testcebter for vindmøller som først frygtet.

Der bliver nemlig fældet en del færre træer i Østerild, end det var forventet. I den detaljerede tilrettelæggelse af projektet, har DTU Vindenergi fundet frem til godt 21 hektar skov som ikke behøver blive fældet.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

De 21 hektar skov står umiddelbart øst og nord for mølletårnene, og det er nu vurderingen, at de ikke kommer til at genere de helt særlige vindforhold, som det nationale testcenter for vindmøller kan byde på.

Dermed har Naturstyrelsen kan kravet til fældninger i området fra 266 hektar til 245 hektar.

- I den politiske aftale bag det nationale testcenter for vindmøller fremgår det, at politikerne ville have os til at fælde så lidt skov, som muligt, når vi skabte plads til centeret. Det har vi selvfølgelig arbejdet målrettet efter. Vi har fået lov til at fælde op til 450 hektar, men vi er nu landet på 245 hektar, siger skovrider i Naturstyrelsen, Ditte Svendsen.

Den reducerede mængde af fældninger får i sagens natur betydning for mængden af skov, som skal rejses i erstatning.

Hidtil har Naturstyrelsen arbejdet efter at skulle rejse 419 hektar erstatningsskov, men med de reducerede fældninger i Thy bliver det mål nu reduceret til 393 hektar.

Reduktionen på 26 ha fordeles sådan, at der skal rejses 4 ha mindre grundvandsbeskyttende statslig skov.

Det er en reduktion fra 46 ha til 42 ha. Samtidig skal der gives støtte til 22 ha mindre skov sådan, at der i stedet for støtte til 273 ha privat skov nu gives støtte til 251 ha.

De 100 hektar bynær skov ved Thisted, som indgår i aftalen om det nationale testcenter, bliver ikke berørt af reduktionen.

Dagens Gossip