Østeuropæiske EU-lande afviser at tage imod flygtninge

De østeuropæiske EU-lande vil ikke deltage i en europæisk fordeling af flygtninge, selv om Tyskland kalder det "den største udfordring" i EU's historie.

Det oplyser den tjekkiske udenrigsminister, Lubomir Zaoralek, efter et møde i Prag mellem de såkaldte Visegrad-land (Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn) og Tyskland.

Han siger, at nationale regeringer selv bør have ansvar for, hvem der lukkes ind.

- Vi er overbevist om, at vi som lande skal holde kontrol med det antal, som vi er i stand til acceptere, og så yde dem støtte.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, udtrykker tydelig utilfredshed med de østeuropæiske landes afvisning.

Han minder om, at ét land - Tyskland - ikke kan påtage sig det meste af byrden.

- Jeg sagde til mine kolleger, at vi er nødt til at enes om en retfærdig mekanisme til fordeling af migranter, siger han.

EU-Kommissionen har foreslået, at 160.000 flygtninge, der er strandet i Grækenland, Italien og Ungarn, fordeles mellem medlemslandene i forhold til deres befolkninger og økonomi.

Makedonien meddelte fredag, at det inden for det seneste døgn havde taget imod 7600 flygtningen og migranter.

På mødet i Prag siger den ungarske udenrigsminister, Peter Szijjarto, at antallet af flygtninge og migranter, der i år passerer grænsen til Ungarn kan stige til mellem 400.000 og 500.000.

Foreløbig har 170.000 passeret den ungarske grænse i år.

Tyskland forventer i år at at tage imod op mod 800.000 flygtninge.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip