Østjyllands Politi uden spor efter to savnede

Skrevet af admin

18/02/2016

Mest læste i dag

Østjyllands Politi er på bar bund i sagerne om de to forsvundne personer, 19-årige Thomas Stralner og 73-årige Niels Joachim Nicolaisen.

Thomas Stralner blev sidst set ved havneområdet i Randers 16. januar, og politiet har siden søgt efter ham med både dykkere, undervandsdrone og helikopter.

Den aarhusianske erhvervsmand Niels Joachim Nicolaisen har været savnet siden 5. februar, og forleden finkæmmede politiet et område af havnen, hvor den eftersøgtes mobiltelefon sidst blev registreret. Uden resultat.

- Vi har ikke flere konkrete steder at lede, men det er klart, at hvis der dukker nye spor op, så starter vi derfra igen, siger politikommissær Vagn Martinussen, Østjyllands Politi.

Der er således ikke planlagt flere aktive indsatser fra politiets side for at finde de to savnede.

- Hvis nogen ringer til os og fortæller, at de har en fornemmelse af, at der kan være noget nyt, så vurderer vi, om der er noget nyt, vi kan og skal følge op på inden for rimelighedens grænser, siger Vagn Martinussen.

Den private organisation Missing People fortsætter derimod eftersøgningen af den 19-årige Thomas Stralner.

- Ja, det gør vi. Jeg står faktisk ved havnen i Randers lige nu. Vi undersøger havbunden med en ROV, et undervandsfartøj, der både har et kamera og en sonar, fortæller Vivian Winther Eriksen, indsatsleder hos Missing People.

Selv om det er mere end en måned siden, den 19-årige mand forsvandt efter en bytur, har Missing People ikke tænkt sig at henlægge sagen.

- Vi tager af sted hver dag i håb om, at i dag finder vi noget. Hvis man ikke har den mavefornemmelse, så tror jeg måske bare, vi skulle blive hjemme, siger Vivian Winther Eriksen.

Hvis Thomas Stralner er faldet i vandet og er druknet, vil liget udvikle gas og før eller siden komme op til overfladen. Men den situation vil Missing People gerne komme i forkøbet.

- Det er det, vi arbejder på, og vi tager de områder, vi har afmærket, bid for bid og har tænkt os at blive ved, siger Vivian Winther Eriksen.

/ritzau/