Østkraft advarer mod falske telefonsælgere

Telefonsælgere fra konkurrerende elselskaber fortæller, at de samarbejder med Østkraft på Bornholm. Det er ikke korrekt, fortæller Østkraft i en pressemeddelelse.

- Østkraft har i den seneste tid fået adskillige henvendelser fra kunder, der er blevet kontaktet af telefonsælgere, som påstår, at de samarbejder med Østkraft om at levere el. Dette er ikke sandt. Østkraft samarbejder ikke med provisionslønnede telefonsælgere, der påstår, at de kan tilbyde billigere el via samarbejde mellem dem og Østkraft. Vi må desværre konstatere, at antallet af telefonsælgere på elmarkedet, der lover guld og grønne skove og samarbejde med Østkraft, er steget markant, fortæller salgschef Casper Larsen fra Østkraft.

Senest er Østkraft blevet kontaktet af flere bornholmske kunder, som er blevet lovet en billigere elregning ved at skifte til et elselskab som samarbejder med Østkraft.

Medarbejderne måtte så forklare kunderne, at Østkraft ikke samarbejder med elsælgere om at levere el og en nærmere gennemgang af de tilbud, kunderne havde fået, viste, at de pågældende telefonsælgere tilbød en elpris, som er omkring 20 procent højere end Østkrafts standardpris.

Hos Østkraft sælges el til markeds-/børspris, hvortil der lægges en administrationsomkostning på få ører pr. kWh. Det er derfor ikke de store muligheder for konkurrerende elselskaber at tilbyde en lavere elpris. Desuden opkræver mange af de elselskaber, som benytter telefon- eller gadesælgere, ofte et højere tillæg for at have råd til at aflønne deres elsælgere.

Lige som alle andre danske elselskaber køber Østkraft kundernes el på den fælles nordiske elbørs. Det er derfor prisen på elbørsen, der bestemmer slutkundens elpris. Som tillæg til børspris tager elselskaberne et administrationsbidrag og det er i realiteten dette tillæg, der kan være forskellen på elselskabernes priser.

Dagens Gossip