Østmafia invaderer Danmark

Danmark er blevet et slaraffenland for østeuropæiske kriminelle.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at det ikke mindst skyldes, at gangstere fra den litauiske mafia nu har udset sig Danmark som skydeskive for deres kriminelle operationer.

Både politiet i Litauen og i Danmark bekræfter, at det helt specifikt er to kriminelle netværk: Kamuoliniai og Agurkiniai, også kaldet Agurkas, der er involveret i sager herhjemme om organiserede indbrud, narkosmugling og menneskehandel.

De to netværk opererer fra byen Kaunas, hvor mange af de litauere, der bliver taget af dansk politi, også kommer fra, og det er langtfra bare simple tyvebander.

Det fortæller chefen for Kaunas' anklagemyndigheds afdeling for organiseret kriminalitet og korruption, Tomas Staniulis.

- De her netværk er store og velorganiserede, og vi ved, de opererer ud over Litauens grænser, blandt andet i Skandinavien, hvor de har forskellige typer af kriminalitet, de specialiserer sig i, eksempelvis biltyveri, narko og menneskesmugling, siger han.

Hos Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center (NEC) bekræfter man, at de stærkt kriminelle netværk fra Litauen opererer i Danmark.

- Vi ser medlemmer fra disse organiserede grupperinger dukke op i Danmark. Blandt andet har vi haft en del fra Agurkas, så vi er klart opmærksomme på dem, siger chefen for NEC, Michael Ask.

Ifølge Michael Ask fylder østbanderne mest i statistikken herhjemme, når det gælder organiserede tyverier og organiserede indbrud i private hjem.

- Måden, det fungerer på, er, at der sidder nogle bagmænd i Kaunas og styrer det, og de sender så nogle soldater ud for at operere i eksempelvis Danmark, Norge eller Tyskland, hvor de bliver sat til at lave noget kriminalitet og bagefter komme tilbage med et udbytte, siger han.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af sigtelser mod østeuropæere er steget fra 2613 i 2007 til 6823 i 2012 - en stigning på 161 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip