Østrig fastsætter loft for flygtninge

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl i landet, til 1,5 procent af befolkningen på 8,5 millioner over de næste fire år. Det skriver dpa.

Regeringskoalitionen i Wien har indgået aftalen, der også fastsætter en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere, som landet vil modtage i år.

- Vi kan ikke tage imod alle asylansøgere i Østrig, siger landets forbundskansler, Werner Faymann, ifølge AFP.

I år vil Østrig således modtage yderligere 37.500 asylansøgere, og frem til 2019 må tallet maksimalt være 127.500.

- Tallet skal betragtes som en retningslinje. Vi vil se nærmere på, hvad der skal ske, når grænsen er nået, siger forbundskansleren.

Det lille alpeland er blevet et centralt transitland for hundredtusindvis af flygtninge og migranter. Sidste år kom der omkring 90.000 asylansøgere til Østrig.

I kølvandet på meldingen fra den østrigske forbundskansler siger den serbiske minister for migration, at Serbien vil begynde at begrænse antallet af flygtninge, som får lov at passere gennem landet videre mod Østrig og Tyskland.

- Fra i dag (onsdag, red.) - baseret på beslutningen fra den østrigske regering - vil flygtninge ikke længere få lov til at fortsætte deres rejse, hvis de ikke har til hensigt at søge om asyl i Østrig eller Tyskland, siger Aleksandar Vulin til serbiske Tanjug ifølge Reuters.

Imens siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at Tyskland fortsat går ind for en fælles europæisk løsning på flygtningespørgsmålet.

- Den tyske regering favoriserer stadig en fælles europæisk løsning, der tager fat på årsagerne til tilstrømningen med henblik på at mindske antallet af flygtninge væsentligt og mærkbart, siger Merkel ifølge Reuters.

/ritzau/dpa