Østrig øger kontrol ved grænsen og stopper alle biler

En stærkt øget bevogtning af Østrigs østlige grænse har båret frugt. Myndighederne oplyser, at de har fundet 200 asylsøgere og anholdt frem personer, der er mistænkt for menneskesmugling.

Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, siger, at den skærpede grænseovervågning ikke er en traditionel grænsekontrol, og at den ikke strider mod Schengen-aftalerne.

Den skærpede kontrol er indført på motorveje nær grænsen til Ungarn, efter at der i sidste uge blev fundet en lastvogn med 71 døde migranter 50 kilometer syd for Wien. Blandt de døde var fire børn og otte kvinder.

Den skærpede kontrol indebærer et øget samarbejde med grænsemyndighederne i Ungarn, Slovakiet og Tyskland.

- Hovedmålet er at ramme banderne af menneskesmuglere. Hvad der er tale om, er øget kontrol foretaget af færdselspolitiet og sikkerhedsstyrkerne. Det er ikke grænsekontrol, siger en talsmand for Ungarns politi, Helmut Marban.

Som led i overvågningen stopper politiet hver eneste lastbil og bil i et forsøg på at fange menneskesmuglere, som tjener penge på mennesker på flugt fra krig og forfølgelse.

Kort efter kontrollen blev skærpe, fandt myndighederne 12 migranter - ni voksne og tre børn - i en minivan med franske nummerplader.

Blandt de døde, som torsdag blev fundet på en motorvej i Østrig, var en større gruppe syriske flygtninge. Politiet anser det for sandsynligt, at de 71 er døde af iltmangel i lastbilens kølerum. Flere personer er anholdt i sagen i Ungarn.

/ritzau/Reuters

/ritzau/

Dagens Gossip