Østriger vinder styrtløbsklassiker i Kitzbühel

For første gang i otte år kan hjemmepublikummet juble over en østrigsk sejr i det klassiske styrtløb i Kitzbühel.

På den legendariske Hahnenkamm var Hannes Reichelt hurtigst lørdag middag, og dermed er han første østriger siden Michael Walchhofer i 2006, der tager world cuppens mest eftertragtede styrtløbssejr.

Reichelt var 21/100 af et sekund hurtigere end nummer to, nordmanden Aksel Lund Svindal, der ellers kørte voldsomt stærkt på den sidste del af pisten.

Men Reichelt kunne den stærke nordmand altså ikke slå, og østrigeren kunne derfor træde op på øverste trin på podiet for første gang i mere end et år.

- Jeg er så lykkelig for, at tørken endelig er sluttet for Østrig, siger Hannes Reichelt ifølge nyhedsbureauet dpa til østrigsk tv.

- Når jeg ser tv-billederne, ser det fantastisk ud. Der er intet bedre for Østrig, og det er dejligt at se tilskuernes glæde, lyder det fra den begejstrede vinder.

Den 36-årige amerikaner Bode Miller sluttede på tredjepladsen, mens Svindal midt i skuffelsen over den missede sejr trods alt kan glæde sig over en samlet føring i både styrtløbs-world cuppen og i den samlede world cup.

/ritzau/

Dagens Gossip